23 mars 2007

Mera bilder

Vecka 2 åkte vi söderut med lokalbuss från Bangkok mot Koh Samet. Den stannade mitt i Rayong, så vi blev tvungna att ta taxi ut till piren.


Upp på ett flak tillhörande en Mitshubishi, i 110 knyck. Tyvärr så hade chaffisen tänkt lura oss, så han stannade innan piren så att vi skulle köpa dyra båtbiljetter och transport därifrån ut till båtarna.


Biljetterna fick vi billigt efter påtryckningar, och transporten vidare blev gratis. Moppe med sidovagn åker man inte varje dag. I varje fall inte lastad till bristningsgränsen.


Vidare från piren blev vi anvisade plats på en gammal(!), överfull lastbåt. Singelsäckar, plankor, kedjor och en massa folk. Lite oroade var vi, då vi inte såg till några flytvästar heller.


Eftersom vi kom fram så sent till ön, så hann vi inte fixa något bra boende. Rummet vi fick luktade riktigt illa, och varje gång vi startade ac-n så spyddes det ut mögelsporer.


Fast toaletten var ganska kul. Snålvariant på golvbeläggning. Sten.


Tack och lov så hittade vi dagen efter en annan strand med jättefina bungalows som vi hyrde resten av veckan.

3 har en åsikt:

Järnladyn sa...

Ja, det var lite skillnad på de två sovrummen. Vad lyxigt det nedersta ser ut!

Och vilket äventyr det måste varit för tjejerna!

Jessica sa...

Det 'fina' rummet var i en bungalow, 7 meter från stranden. Jättemysigt.

Flickorna hade så himla roligt! Att få ha med dem på en sån här resa är en fröjd. Dels att de får ha kul, men även att de får se hur andra barn kan ha det. De sa en dag, när vi var på barnhemmet, att 'vi har det ganska lyxigt hemma.' Det är rätt nyttigt.

Järnladyn sa...

Åh... *avis*

Ja, det blir ju mer konkret än när man försöker berätta om "de stackars barnen i Afrika"... ;)