31 augusti 2007

8 fakta om Dixiechic

Baxter har gett mig en utmaning, att lista 8 fakta/vanor och sen skicka vidare utmaningen till 8 st andra bloggerister.

Några fakta ska jag väl kunna klämma fram, för er som är nyfikna.

1. Jag lider av en aldrig outsinlig prestationsångest. Allt jag gör, gör jag aldrig tillräckligt bra. Allt som jag nångång provat göra, ska jag kunna in i minsta detalj nästa gång det ska utföras. Allt jag gör för första gången, anser jag mig tvungen att kunna. På förhand. Det här är jag också väldigt medveten om, men likförbannat kan jag inte släppa kraven! Vilken mutter är det som jag ska dra åt?

2. Tack vare punkt ett, så kan jag säga att jag är väl allmänutbildad. Jag kan ganska mycket om väldigt mycket. Så det är ju både på gott och ont.

3. Jag är lapp och jag har mina renar. Ett naturbarn ut i fingerspetsarna och oerhört stolt över mitt ursprung.

4. Jag och min man har, tillsammans med mina föräldrar, byggt upp och driver i sin branch Sveriges största företag.

5. Jag är en praktiker.
Ge mig en verktygslåda så lagar jag. Ge mig en ritning, så ska jag tala om hur det fungerar. Men sätt inte en bokföringspärm i mina händer, för då vet jag inte i vilken ände jag ska börja. Jag är dessutom lågutbildad (2-årigt gymnasium), men har nästan aldrig varit arbetslös.

6. Jag älskar sport. I OS- och VM-tider sitter jag gärna parkerad framför tv:n. Jag har spelat volleyboll i division 1 och fotboll i division 2. Jag har haft sammanlagt 10 hästar, varav jag har tre st. nu. En brunare än den andra.

7. Jag kan sällan avsluta något jag börjat på. Det hinner bli för tråkigt. Jag är ju vädur!


Skickar vidare utmaningen till Bea, Kusin M, Lilltanten, Canis.

Eftersom andra redan blivit utmanade på annan väg, och Canis förmodligen inte vill ;), så har jag nog bara tre kvar att hoppas på.

26 augusti 2007

I ställer för faan.

prestation

10 bokstäver
9 synonymer (
gott arbete, bedrift, gärning, kraftprov, bragd; arbete, insats, verk, resultat)
6 konsonanter
4 vokaler
3 stavelser

1 käftsmäll

Det här är min nya svordom...

23 augusti 2007

Lost in time

Tror ni inte att det var IMORGON som jag skulle på lassa!

Inte idag. Imorgon!


DumDixie!


Fast de var snälla nog att låta mig komma in till läkaren idag istället. Fast på eftermiddan. En timme efter att lillan skulle ha varit hämtad på dagis. Gullegulle-svärmor och svägerska som hämtade henne. I tid. Tack!


Nya bågar har det också blivit. En snygg kreation av Björn Borg, med breda skalmar. Påminner lite om svetsglasögon, nu när jag tänker efter.


Asch, de var snygga på!

21 augusti 2007

Med tanke på lilltantens kommentar.

Det kan hända att jag ibland kan få till ett och annat roligt. Men mitt största problem är nog att jag är bättre på pinsamma tystnader.
Jag tror grejen är den att mina skämt är way to långsökta många gånger. Det finns inte en chans att nån annan än jag fattar det roliga. Andra gånger så pratar jag bara innan jag tänker. Vilket ställer till en del.

Idag fick jag tack och lov igång hjärnverksamheten innan jag öppnade truten.
Jag hade bilen och mamma/pappa-husvagnen på bilprovningen, och var osäker på vilken tid de stängde för dagen.

Eftersom en av mina arbetskamrater är sambo med den ENE av de två, som jobbar där, tänkte jag att hon vet när de stänger.

Så vad var det då på vippen att jag sa? Jo,
-"Du som ligger med halva bilprovningen borde ju veta deras öppettider..."

DET hade kunnat bli en pinsam tystnad!

Tack och lov sa jag...
-"När stänger bilprovningen"?

Pinsam tystnad blev det däremot när min handläggare på försäkringskassan undrade om jag hade möjlighet att få tag på min chef för att meddela honom något om blabla.
-"Ja, det är inga problem. Jag ligger med honom då och då..."

Inte fan visste väl hon att min chef är min lagvigde man.

Ridå!

20 augusti 2007

Språkförbistringar.

Lillan: - Mamma, kan jag få en advokat?

Jag: - Va?!

Lillan: -Jag vill ha en advokat!

Jag: - Jaha, men tycker du inte att du är lite för ung för att behöva en advokat?

Lillan: - Men jag tycker om dem!

Jag: -Mycket möjligt, men jag tror du får nöja dig med hästen din. Lek med honom.

Lillan: -Nicke? Men han kan jag ju inte äta!

Jag: -Vill du ha en avocado?

Lillan: -Jaa, det var ju det jag sa!

Genetisk spridning och anti-GI

Måndagmorgon med en kopp rykande het choklad och ostmackor. Jag vet, ingen dietist skulle applådera mitt val av frukost. Men erkänn, det är gott!

Helgen har avlöpt rätt friktionsfritt. På lördagen gästades vi av ett par vänner från Polen. Vi åt ugnsstekt röding, gratinerade auberginer med kantarell och en persilja/citronmeliss-sallad till. Behöver jag tillägga att vi blev mätta och belåtna?

Söndagens äventyr bestod i att grilla ca 100 hamburgare och utfodra en skock hungriga fotbollsspelare. Twinsen hade nämligen 2 matcher, vilka de vann! Super! Nu leder de ligan. Inte direkt oväntat, eftersom de fått all sin talang av mamma. Pappa har ju sin kvar...

Annars känner jag mig rätt alone nu. Maken är i Malmö. Syrran i Sundsvall. Minstbrorsan har flyttat till stan där han börjar gymnasiet. Den andra syrran drar om nån dag ner till Uppsala och Farmaceutiska fakulteten för studier. Mamma och pappa tar hon med sig som installationsservice. Den större lillebroren jobbar och bor i grannkommunen.

Herregud! Snart ringer de väl från smittskyddsinspektionen! Vi sprider ju oss snabbare än ebola...

Tur att jag har svärfars och svägerskan här hemma. Jag säger snart som barnen: - Jag är så kompissugen!

Så vad ska då göras idag?
-Ringa till lassa om min tid.
-Ringa till optikern för att byta glasögon. (Det behövs som ni kanske minns.)
-Ändra lillans schema.
-Sortera tvätt. Ryyys...
alternativt
-Träna hästarna och läsa en bok.

Hmm, undrar vad det blir?


God Morgon.

18 augusti 2007

Jag skulle inte döpa mina barn till...

Tage.

Anledning: Hand-Tage, Miss-Tage, Sand-Tage, Våld-Tage.

Mela.

Anledning: Mela barken och ven, Mela benen.

Frans.

Anledning: Tok-Frans, Ögon-Frans, Matt-Frans.

Lage.

Anledning: Fotbolls-Lage, Sam-Lage, Bo-Lage, Jakt-Lage.


Inge.

Anledning: Inge-Rolig, Inge-Snygg.

Inga.

Anledning: Inga-Bröst.

Oden.

Anledning: Kom-Oden.

Sten.

Anledning: Stor-Sten, Gat-Sten, Salt-Sten.
Uppdaterat: Gall-Sten, Njur-Sten, Tand-Sten.

Stig.

Anledning: Gång-Stig, Myr-Stig.



Har ni fler?

17 augusti 2007

Bloggtips

Har ni, liksom jag, vuxit upp med Flamingokvintetten, Stefan Borsh och Mats Rådberg? Då kan ni åter igen få uppleva nostalgiska vindar och Katastrofala omslag. (klickbar länk)

Här ett smakprov...

Läs och njuuut.

"

2007-05-14

Gammalt och modernt - I mogen stil med Ludgo-Pelles


Bara namnet är ju katastrof. Andra gubben från vänster kallas för Ludgo-Pelle, troligen efter någon hembygd eller gård som hette "Ludgo". Men är det bara i mitt sjuka huvud som tankarna förs till ett öknamn? Någon som ungarna i trakten talar om med skräckblandad förtjusning och som storebror har berättat hemska historier om. Pedo-Anders, Svett-Ragnar, Dräggel-Johan och Ludgo-Pelle, det är farbröder man inte ska följa med hem även om de bjuder på godis. Jag vill be er titta lite extra på Roland, längst ut till höger. Där blev det väldigt fel på flera vis. Hela gänget står coolt lutade mot trädgrenen i en unison gruppuppställning, utom Roland. Han vred sig nittio grader vänster och fick till en exeptionellt tafatt hållning, med armarna hängande framme på kroppen och framåtböjd nacke som om han just fått grenen i bakhuvudet. Alla valde vita dojor som matchar banduniformen, utom Roland som körde på brunt. Det lär ju ha lagt grund för en del sura kommentarer i turnébussen. Alla log och tittade in i kameran med en charmig, förförisk blick. Alla utom Roland, som ser ut att ha drömt sig bort någon helt annanstans och tittar på något långt borta med nollställd min. (Påminner han inte om någon i barnprogrammet Skrotnisse?)

16 augusti 2007

Till en liten tant.

Visste jag var du fanns skulle jag skicka en skiva till dig.






En skiva för alla som vill läka det inre barnet. Känsla i musiken och sången hjälper dig att öppna upp ditt hjärta. Musiken är läkande på djupet med sin stillsamma ton och Shania Nolls vackra röst. Lynns på sångerna som om de är gjorda just för dig och låt dig vaggas in i den mjuka, kärleksfulla värmen som förmedlas.

Kommentarer:

Helande! 2007-07-26 [Anmäl]
Köpte denna skivan när jag ville ta kontakt med mitt inre barn. Texterna på cd,n gick direkt in i hjärtat och själen och kändes otroligt helande. För mig funkar skivan jättebra när jag har gråt inom mig som jag har svårt att släppa fram. Det enda negativa är väl att musiken låter lite gammaldags, men hänger man inte upp sig på det uatn bara tar in den läkande kraften så rekommenderar jag denna varmt för alla som vill lära sig älska och skydda sitt inre barn! (Betyg: 4)
/Helena

Änglaröst 2005-04-10 [Anmäl]
Mycket lugnande och vackra röster.Fin att lyssna på och lugna ner sin egen själ. (Betyg: 4)
/vattukvinnan

Utsökt vackert 2003-09-24 [Anmäl]
Det här är en CD som jag haft mycket nytta och glädje utav i mitt eget kris och chockarbete. Under en lång period av mitt liv hade jag den som enda livlina och jag kan varmt rekommendera den. Man fylls av en trygghet och av Mariaenergi, en riktigt genuin stöttepelare. Shaina Noll lyckas med konststycket att bli personlig, ja rentav moderlig, med var och en som lyssnar på hennes sånger - sånger till det inre barnet. (Betyg: 5)
/Moonwater



Här finns mer info.

15 augusti 2007

Skitsnack

Igår och idag har fritiden efter jobbet mest bestått av skitgöra.



12 augusti 2007

Out of my leage.

Jag har under en längre tid följt en viss fru, vars man spelar fotboll. Många gånger har hennes inlägg lästs med förtjusning, då hon är riktigt duktig på att formulera sig, och kan vända en vardaglig händelse till ett dråpligt event. Visst förstår jag att hon ibland kryddar sina texter för att få till den rätta touchen, men görs det snyggt är det kul. Om det sen är sant är inte relevant.

Däremot har jag på sistone börjat undra om det är det nyvunna kändisskapet, eller rädslan att få en repa på en plastig och trist image, som gör att hennes svar på oliktänkande läsares åsikter, är så föraktfulla?

Visst är en del kommentarer hon får rent ut sagt dumma. Men varför måste hon då sänka sig till deras nivå, som tex "Ärkedum, det är ju du Åke. Eller hur menade du?" istället för att bara strunta i att svara?
En del kommentarer är sakliga. Men är de av en annan åsikt, så får tyckaren exempelvis veta att "Svar: Jag tror säkert att du fattar en hel del om biologi, men dina föräldrar gjorde det inte. Det är aldrig en bra idé att syskon skaffar barn tillsammans.".

Ivrigt påhejad av andra wannabee's håller det på att bli mer och mer renodlad vuxenmobbing.
Skittrist med den attityden, tycker jag, och stryker henne ur mitt register.

Och då får man vara hur känd man vill, för ägnar man sig åt det, så är man inget annat än en sopa.

11 augusti 2007

Sommarkväll













10 augusti 2007

Tant Blå.

Ja, jag kände ju att jag var tvungen att testa jag med...



Your Psyche is Blue

You are deeply emotional and very connected to everything (and everyone) around you.
By simply understanding other people, you are able to help them heal and let go.
While you are a very deep and thoughtful person, you do have a very silly, superficial side.

When you are too blue: the weight of the world's problems hangs over you

When you don't have enough blue: you lack perspective and understanding

Den 30:e bokstaven?

Det här är mitt förslag till ny bokstav. Järnladyn ville ha ett sj-ljud. Here it is. Fast även stj-, sch-, är alternativ. Länk till sidan där du kan göra egna bokstäver har du här. Kanske kan man göra nya smilisar om inte annat.

08 augusti 2007

Kallblod i arbete

Min lille häst har blitt så duktig! Här i arbete vid hand. Samlad trav mot piaff.

(Måste bara få visa då jag är så stolt över honom!)





(Bakom det svarta kluddet döljer sig en klädsel som inte ska visas till offentlig beskådning)

Fire in the house!

Jag tor jag har fått en brännskada på muffen. Mrs Potatismjöl, give me a call!

Cykla inte långt med sadeln för högt...

06 augusti 2007

Pablo Francisco - Mexican Women

Ungdom Köpes!

Herregud!

Förr festade man i tre dar och behövde en dag för att hämta sig.
Nu festar jag en dag och behöver tre för att hämta mig. Gammeldags bakfull har jag varit. Samtidigt vill jag sända en varm tanke till den som introducerade Resorb. Ingen är mer tacksam än jag. Thank you.


Trav har vi också hunnit med. V75 gick i Skellefteå på lördagen, med sköne Järvsöfaks (Klickbar! Och kolla in sista raden i artikeln :)) som ett av dragplåstren. Upp tidigt dagen efter, och den som först gick igenom alko-mätaren fick köra. Det blev inte min man...
Fast jag vet inte om man törs lita på de där apparatern. Jag är livrädd för att göra en Pontare.

Väl i stan åkte vi först till ett par goda vänner, där det var uppdukat med en klassisk bakislunch. Burgare. Sen lite kall bearnaisesås på det så sprattlar man igen. Även middag avnjöts. Parmaskinka-lindad kycklingfilé med salvia, samt ananas och zuccini. Allt lagat på grill. Till det melon/lime-sallad.

Skön avslutning på dagen.