27 februari 2007

Sitescore

Här på Sitescore kan du kolla hur din sida står sig när det gäller layout, tillgänglighet osv. Klistra in din url i sökraden, vänta ett par minuter och voila! Så får du veta vad som kan bli bättre. Ren och skär egotripp.

;)

How are websites rated?

Sitescore rates all websites on a scale of 1-10 (10 being the highest).
Scores are broken down into 5 categories:

Marketing
How well marketed, and popular the website is. Is the website well linked to? Does it feature highly in key search engines, for relevant terms?

Design
How well designed and built the website is. We test for various industry standard practices, and whether they were used correctly on the website (for example: use of frames, style sheets, redirections etc)

Accessibility
How accessible the website is, particularly to those with disabilities. Recent UK and US government legislation makes this a legal requirement in many countries, which we test against.

Experience
How satisfying the website is likely to be. We test various things, such as the speed of your website, the amount of variation between webpages, the number of clicks required to navigate between one page and another.

User
Average user feedback, gathered from people rating the websites in our list. Users are asked to rate how a website looks, on a scale of 1-10. This is the only non-automatic test, and as a result it can take some time for a website to gather enough votes to score here.

Fiskelycka

-99 var vi i Norge på fiskeresa. Flickorna som inte fått nån fisk klagade och ville meta från stranden.


Fiskespön gjordes iordning av pinnar, lina och kottar. Sen var det bara att vänta. Efter en liten stund blev de otåliga och gick in i skogen för att leka. När de kom tillbaka hade de napp!



L. fick ett huvud från en röding...


...och P. fick stjärtfenan!



Det är inte storlek och sort som räknas när man är liten!


Hur de kom dit fick de reda på flera år senare.
Just då var det semesterns höjdpunkt.

Måndagsexemplar

Hittade hos Dizzy en ramsa om hur man är beroende på vilken veckodag man är född.

Jag och tvillingarna är måndagsbarn

Måndagsbarn är ögonfröjd. Måndagsbarn är snällt och rart. De som är födda på en måndag är oftast svärmiskt anlagd, har ett sinne för poesi, är mild, vänlig och hänsynsfull.
Maken och lillan är fredagsbarn

Fredagsbarn är goda och givmilda. Fredagsbarn gör gärna gott. De som är födda på en fredag är kärleksfulla och trofasta. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur i kärlek.
Här kan du kolla vilken dag du är född, och här hur du är.

26 februari 2007

Exploring Thailand

Längst upp i norra Thailand, Chiang Rai, blir första anhalten. Där kommer vi att vara i ca 5-6 dar innan vi letar oss längre söderut. Förmodligen så åker vi till sydöstra delen av landet, till något ställe som inte är lika exploaterat som på västra sidan.



Med oss på resan kommer vi att ha vår gode vän Chanapol, eller Bee som han kallas. Förhoppningsvis även hans fru Ploenphit. Det ska bli riktigt roligt att få träffa dem igen!

Snoriga eller ej, nu ska vi dit!

Vi ses snart Bee!!

Resfeber?

Det är ju helt perfekt!

Vi åker till Thailand om 8 dagar och ena tvillingen har ont i halsen, min rygg skar ihop i torsdagskväll, och lillan håller på att hosta lungorna ur kroppen...
Såå bittert!

Vi som har varit i princip kärnfriska hela vintern, är det här något tecken eller?

21 februari 2007

Appropå pengar

Nog har jag förstått att kvadratmeterpriset på boende i Stockholm är högt, men det här är ju löjligt!

Skulle vi räkna om vårt hus i ett sånt värde, skulle köparen få punga ut med 53 266 440 kronor.

Hmm, då kan jag tänka mig att sälja!

Får det lov att vara en tova?

Bloggvärldsbloggen kan man läsa att det är fritt fram att bjuda på Britney Spears hår. Utropspriset är 1 miljon dollar.


Vad ska jag ha hennes hår till? Jag har nog med mitt eget! Det finns överallt. På huvudet, golvet, i avloppet och tyvärr på en del bakverk här hemma!

1 miljon dollar? Folk har för mycket pengar!

Jag skulle slita honom/henne i stycken.

I normala fall så tror inte jag på hämnd. Men det finns undantag!

Om detta skulle hända något av mina barn skulle jag ta lagen i egna händer och gladeligen straffet efteråt. I mina ögon finns det INGA förmildrande omständigheter när det gäller våldtäkter mot barn. De får åberopa tillfällig sinnesförvirring, eller whatever, tills de blir gröna i ansiktet. Det skiter jag i!

Kemisk kastrering, lobotomi eller amputation är vad de kan räkna med i såna fall. Det sistnämnda klarar jag med glans, det andra kan jag läsa mig till, (går det fel så går det fel!) och till det första alternativet finns det förmodligen läkemedelssajter på internet som kan leverera coctails.


Bara så att ni vet vad ni har att vänta om ni försöker, era förbannade våldtäktare där ute. Ni är inte värda något annat.

20 februari 2007

Något för våra grusvägar i Norr!

Jag lovar...

När jag blir rik så kommer denna skönhet att bli den nya Dixiemobilen!


Hur skulle jag ha sett ut?

Hittade en kul sida, Portrait Illustration Maker, som förvandlar en till seriefigur. Så vore jag det så skulle jag se ut så här. Enligt mig själv, förståss!


Hur skulle jag se ut om NI fick bestämma?


Bidrag nr 1.

Så här tycker Canis Lupus att jag ska se ut. Rökande flintis som turist framför Taj Mahal. Hygglo! Eller menar han sig själv kanske? Vad vet jag... ;)




Järnladyn antyder att jag skulle se ut så här. Hahahaa, det är ju JAG! 10-poängare!






Spara ner bilden på er dator och skicka den till mig, lime_1973@hotmail.com, så lägger jag upp den.

Jag och du.

Jag lägger mitt hjärta
försiktigt i din hand

Lämna det varsamt åter
om du inte längre orkar bära det

En blick tillbaka säger
att du ska bära och skydda det
i all evighet

Du är min styrka
Mitt lugn
Min kärlek

Jag och Du.

18 februari 2007

The face behind the mask!

Jag hittade en bild i Expressen. Jag hoppas att det inte är "min" Järnlady! :O






Hepp! ;)

Test

Jag är en...



Grand danois
Grand danois
Grand danois är en stor, hög, uthållig och kraftig hund. Den är intelligent och mjuk, men också modig. En grand danios är vänlig, kärleksfull och trogen mot sin familj - i synnerhet mot barn. Grand Danois har ett stort behov av kroppskontakt med sin ägare och kan sitta i timtal i med huvudet i knät för att bli klappad. Dagens grand danois är en okomplicerad hund som inte har specifika aktivitetsbehov som måste tillfredsställas. Den behöver inte valla, jaga eller träna avancerad dressyr för att leva harmoniskt. Den behöver dock god omvårdnad, sällskap och promenader. Grand danois är vänlig till sin natur, den vill ha kroppskontakt och kan ligga länge länge med huvudet i matte eller husses knä och låta sig bli klappad. Grand danois älskar att ligga i sängen gotta sig och tror gärna att den är en knähund.

17 februari 2007

Awkward moments. Plats 1

Om jag ska vara helt ärlig så är detta inlägg något som jag egentligen inte vill lägga ut. Men det skulle jag nog ha tänkt på innan jag började skriva den här idiotiska följetongen. ;) Så nu får jag bita i det sura päronet...

Here we go...


1.


På första plats har vi historien om när jag skulle visa sörländskan hur häftig man kan bli när man dricker. 15 år var jag och hade tjatat mig till att vi skulle få gå på dans. Det var väldigt inne då att vara på styrdans, och stället vi skulle till var inlandets hippaste.

Redan kvällen före så hade vi tullat lite ur pappas flaskor. Centilitarna som vi vågat ta hade vi hällt i... Date-flaskor!

Date! Vi blev höga på parfym! Jees!

Men jag visste också att vi skulle få mera när vi kom till danshaket.

Halvvägs in på kvällen så var det ju den obligatoriska pausen. Det var till för att bandet skulle få vila rösten, dansproffsen få byta skjortor och resterande få gå ut till bilarna och ta sig en sup.

Vi hamnade i en bil, och jag sa till min kompis att räkna klunkarna på gratisspriten. Jag orkade 7 i rad, av Nyköping.
En timme senare så slocknade jag i en av sofforna inne på danshaket.
Mina äldre kompisar baxade in mig i en bil, hämtade sanitetspåsar(!) från damtoan så att jag hade något att spy i på hemresan.

Sen kör de mig hem. Hem! Av alla ställen...
Varför inte till nån av dem? Som hade mer förstående föräldrar. Jag är äldst i syskonskaran, så ingen hade "banat väg" för mig.

Så det som skulle bli en helkul kväll, slutade med att mamma höll mitt något lealösa huvud i ett stadigt grepp i håret så att jag kunde spy i toan, samtidigt som jag fick en rejäl uppsträckning.

Straffet?

Jag fick inte åka på fotbollsläger till Italien. En resa som jag glatt mig åt länge.

Helt rätt! Eller som dronterna i Ice Age sa - "Skyll - dig - själv!"


Kan ju tillägga att när min tre år yngre bror låg bakis på soffan, vid 16-årsålder, så var det ingen som sa nåt.
-'Uh, uh jag har ätit för mycket chips'
-'Stackars gossen', sa mamma och strök honom över håret...


Jo, tjena!


.

Blindhund och vit käpp

Jag är inte bara översynt, närsynt, skelögd med brytningsfel... jag har torra ögon också, minsann.
Mina nya linser dansar riverdance under ögonlocken. Fan, vad det skaver. Fick ögondroppar som skulle hjälpa, men det krävs nog 4-taktsolja för att smörja upp tillräckligt.

Det bidde inge bra med linser, nä.

15 februari 2007

Om att bo mitt i obygden

En av mina systrar kör bil till innebandyträningen varje torsdag. 40 mil ToR. Det är kanske inte så konstigt att jag är extra trött på fredagsmorgonen. Jag sitter ju ofta uppe tills 1-2 tiden på natten för att vänta hem henne. Det är ett gissel att inte kunna sova förrän man vet att de är hemma. Skabbig bil har hon också.

Det är likadant när min man är ute på vägarna. Även om jag vet att han är en bra chaufför och stannar om han blir trött, så finns ju andra bilar ute på vägarna, som kanske inte är lika uppmärksamma.
Ja, jag vet att jag är lite hönsig, de är ju faktiskt vuxna människor. Men det är svårt att inte oroa sig. Undrar hur jag blir när mina döttrar skaffar körkort? Stackars barn, säger jag bara...

Usch! Ibland skulle man vilja ha en teleporter.

Rätten till närhet

Läste en artikel på AB nu på morgonen som får mig att både förfäras och förundras.

Edit: Jag förfäras inte av sonens önskan, utan av att jag inte tänkt i de här banorna tidigare. Jag har heller aldrig hört eller läst att ämnet diskuterats.

Frågan som Sören Olsson (medförfattare till Sune och Bert-böckerna) ställer är väldigt svår att svara på. Den får mig att inse att allt definitivt inte är svart eller vitt, eller rätt eller fel.

För hur skulle man som förälder göra i ett sånt här fall, när ens handikappade barn säger att han vill utforska sex? Eller i alla fall vara naken tillsammans med en annan människa av motsatt kön.

Handikappade, har de rätt till det? Ja, men självklart, det tycker jag.
Men om de inte har någon tjej/kille som liksom de intresserade av att prova, hur gör man då?

Jag vill på intet sätt legalisera prostitution, men frågan som Sören Olsson ställer måste komma fram i dagen.

Vad tycker ni?

14 februari 2007

Vadå röjning?

Så mycket tragiskt, hur mycket plock, grejs och krafs som kan finnas i ett flickrum!

Wendy-tidningar, Min Häst-blaskor och dagböcker i absurdum.

För att inte tala om Kinderägg-figurerna...

Minst 20 tomma CocaCola flaskor i glas.

Hästplanscher nog till att tapetsera Globen.

Mjukisdjur till hela Skellefteå kommuns dagisbarn.

16 pennfodral. Med alla pennor... utanför(?).

Tillräckligt med brevpapper och kuvert för att göra Norrlands största pappersjulbock!

Hemsnickrade träfigurer till motsvarande 50% av Gudruns stormfällda skog.

En back med snäckor.


Jag ser inget golv! Var är golvet?
Jag har inga barn, jag har närt hamstrar vid min barm!




Ge mig ett lyckopiller någon...

Utbrytarkungarna

Till dig, vem du än var, som tog in våra hästar när de var på rymmen igår, och vi inte var hemma.


Tack!


Tack!


Tack!


Stora kramar!
.



13 februari 2007

Kofötter och träskallar

Vi hade inbrott på ett av våra företag i helgen. Värden för mellan 100-150 000 kronor stals.

(Och nu - barnförbjudet!)


Jävla tattare som inte kan skilja på ditt och mitt! De skulle hängas nakna upp och ner, fullproppade med laxermedel, till allmän beskådning.

More shopping

.


Har varit till schtaan idag.

Passade på att leta en ny jacka till mig själv på rean. Det blev 3. Till barnen...
Jag får fortsätta frysa.


.

11 februari 2007

Duktig kicka.

Jag har varit såå duktig ikväll! Det stora rummet uppe har rensats rent och förberetts för ommålning. Ett varv på golvlisterna har jag hunnit också.

I fredags var tapetserar´n här och gjorde klart lilla rummet. Samma kväll flyttade vi över soffa och tv. Mmm, ligga där och mysa till en film. ;)

När stora rummet är målat ska allt 'skrot' från flickorna rum flyttas över, och deras gamla rum tapetseras. Sen är vi klara med 3 rum av 7. Men de andra rummen tar vi något annat år.

10 februari 2007

Ogreidut

Som ni kan se så har jag bytt template och med bytet så försvann det en massa länkar. Morr!
Ska jag orka lägga tillbaka dem? Ja, det måste jag nog, men inte i natt.

09 februari 2007

Vår tids Marilyn

.


Varför känns det som om Anna N Smith inte dog en naturlig död? Det ska bli intressant att läsa vad de kommer fram till. Fast med största sannolikhet så torde det nog vara en "överdos".



.

08 februari 2007

Awkward moments Plats 2

2.


Vi hade just bytt bil min man och jag. Från en benvit Citroen till en silverfärgad Audi. Båda coupe.
Tvillingarna var väl ca 1,5 år på den tiden, så vi hade barnstolarna permanent fastsatta där bak.

Den här gången hade jag lämnat dem hemma när jag skulle fara och handla mat, och det kändes ganska skönt om jag ska vara ärlig. Tror att vi redan då var uppe i 4 kassar matvaror.

Trött, slapp och smågrinig som bara en tvillingmamma kan vara när de små änglarna inte sover som de ska på nätterna, sån var jag. Tvärhet också.

När jag kom fram till bilen så öppnade jag bakdörren och ställde in matkassarna. Väl inne så upptäcker jag...

-`Men vem fan har stulit bilbarnstolarna?`

Jag tittar mig runt i bilen och ser en tonårsflicka som stirrar på mig med skräck i ögonen. Det var som om hon såg självaste Hin Håle. Och jag klandrar henne inte.

-`Och vad i helsike gör du i min bil?` vrålar jag.

Flicksnärtan sjönk ihop i framsätet. Jag kröp ut ur baksätet och tittade mig omkring, vild i blicken och med frustande andetag.

Bil silverfärgad. Märke Citroen.

Min Audi stod bredvid.

Tog ut två av kassarna, sprang runt till andra sidan, öppnade den dörren och tog ut mina andra två. Mumlade något osammanhängande till ursäkt medan jag snabbt som ögat stuvade in varorna i rätt bil och åkte hem.


Darn...


.

Nätt liten dagstripp

Pratade med maken för ett par timmar sen, då åkte de just från Haparanda. Han har varit till Finland över dagen i affärer, så när han kommer hem så har han avverkat 120 mil ToR.

Gissar att han har ont i baken...

Jag kan tycka (vissa dagar när det är jäkligt kallt) att det är långt på mitt jobb. 6 km ToR.

Idag har det varit kallt. -31 imorse. Jag fick locka dixiemobilen med en helservice för att hon skulle starta överhuvudtaget. Jag lät som ett havreflarn som smulas sönder när täckkläderna frös till, och fick till och med frost i mustaschen.


Väntar på bliian.

.

07 februari 2007

snötäckt

`


Plågad av kyla slår grenen mot mitt fönster
Ljud av smärta skär genom mitt bröst

Aldrig kan grenen med snötäckt bark bli vad den en gång var
men den kan på nytt slå ut i blom av solens värmande strålar

Vackrare än någonsin.





.

06 februari 2007

En hjälte har lämnat oss...

Det är så tragiskt, så obarmhärtigt det som hänt. En vän och arbetskamrat finns inte mer. Du som alltid hade så nära till skratt, och ändå var du modig nog att låta mig gråta och skrika ut min sorg, när min Herkules fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna.



Tack vare dig fick din lille son leva vidare, och våra tankar går till din familj.








Du fattas oss!!
Vila i frid min vän...



.

05 februari 2007

Ledsen

Det har hänt något förskräckligt. Måste nu samla mina tankar ett tag.

Återkommer när jag hämtat mig lite.

04 februari 2007

Nya ord i förrådet

Jag har sprungit över lite nya ord som jag ska bomba mina nära med ett tag framöver.



  • backflyt -har man när det går riktigt dåligt. 2002
  • brötig -högljutt stökig
  • barriärvård -en barriär i form av skyddsklädsel, t.ex. munskydd mellan en smittad patient och personal.

  • gala in -dra in pengar på en välgörenhetsgala.

  • snålsurfa - via trådlös teknik utnyttja grannens bredbandsuppkoppling.
  • finansfobi -ångest inför räkningar eller meddelanden från myndigheter, som yttrar sig i motvilja att läsa sådana brev

  • IMS -IMS (Irritable Male Syndrome) tillstånd med humörsvängningar hos män, påminner om liknande tillstånd hos kvinnor före menstruation (PMS, premenstruellt syndrom)

  • pompekunskap -kunskap om något som kan vara trevligt att veta men som är ganska oviktigt, såsom att Karl XII:s hund hette Pompe



En del kommer att utnyttjas mer än andra. Definitivt!


.

Mini makeover.

Var ju hårmodell i lördags. Så här såg kalufsen ut före. Som en pälsmössa.





Färgen heter Magic Violett, och hon som klippte mig tyckte att den dramatiska touchen förstärkte min dramatiska personlighet.






Så här ser jag ut nu, fast inte lika välstylad som jag var igår. Vi blev även make-ade, men av det syns inget mer än lite sot under ögonen. ;)





Roligt som tusan var det, och jag hoppas på en inbjudan nästa år igen.


.

02 februari 2007

Rattmuff på

Jag hittade ett test på Expressen, som skulle ge en vink om jag kunde fortsätta köra bil. Det är ju ett tag sen jag fick körkortet, närmare bestämt 16 år. Uppenbarligen är jag inte helt borta, även om det känns så ibland.


Körkortstest (B) Bil

Namn: dixie
Datum: 2007-02-02
Test (B): Behörighet Bil
Tid: 7 (av 14 min.)
Frågor: 19 rätt av 20
Resultat: Godkänd


Får ni också fortsatt förtroende bakom ratten?


.

Dagens musiklista

James Morrison - nytillskott på min lista



Paulo Nutini - always



The Pipettes - Gladpop
(inte den bästa låten, men urvalet på Youtube var begränsat)



Within Temptation - Fantastisk röst och bra tempo




.

01 februari 2007

Who wins and who loose?


Man satsar frun i poker - förlorar




Undrar hur många marker han hade fått för svärmor?

'- All in!'


.

Dagens fundering

Med tanke på otrohet över internet...



Är man otrogen om man tycker att ens manlige gynekolog är sexig?




.

Awkward moments Plats 3

3.


För några år sen så skulle jag åka buss till Umeå Univeritetssjukhus för att göra en uppföljning på den operation jag gjort ett drygt halvår tidigare. Tidigt, ca 05 på morgonen skjutsade maken in mig till busstationen.

I Skellefteå bytte jag buss och eftersom det var så tidigt så släcktes ljuset ner. Ni vet, det blev bara ett svagt blått sken. Guud, så trött jag blev!

Efter ett par mil klev det på fler resenärer, och en fin dam i päls och dyr handväska satte sig bredvid mig. Jag slumrade om, men sov lite oroligt. Man vill ju inte missa sin avstigning.

Förmodligen så snarkade jag till, och ganska högt dessutom. Jag skrämde mig själv klarvaken,
samtidigt som slog jag ut armarna i ren reflex och skrek till. Jag träffade fina damen rätt över bröstet.

Samtidigt som jag mumlade fram en ursäkt så torkade jag bort secklet ur mungipan.


Fina damen bytte plats... och jag fick sitta ensam resten av resan.


.